Prigojin’in yerine geçmesini önermişti: Putin, Troşev’le görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner’in üst düzey eski komutanlarından Andrey Troşev ile bir araya geldi. Putin, Wagner’in ‘silahlı isyan’ı sırasında, sonrasında uçağının düşmesi sonucu öldüğü açıklanan lideri Yevgeniy Prigojin’in yerine geçmesini önerdiği Troşev’le görüşmesinde Ukrayna savaşını ele aldı.

Reuters’ın haberine göre, Putin ve Troşev, Ukrayna savaşında ‘gönüllü birliklerden en iyi nasıl fayda sağlanabileceğini’ görüştü. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya devlet kanalında da yer verilen görüşme, 28 Eylül Perşembe günü Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov’un da katılımıyla gerçekleşti. Putin, Troşev’e atıfla, ‘gönüllü birliklerin, her şeyden önce özel askeri operasyon alanında olmak üzere, farklı savaş görevlerini nasıl yerine getirebileceğini ele aldıklarını’ söyledi.

PESKOV: TROŞEV SAVUNMA BAKANLIĞI’NDA ÇALIŞMIYOR

Ukrayna savaşına katılanlar için ‘sosyal destek’ konusunda da konuşan Putin, Troşev’e hitaben, “Sen kendin de bir yıldan uzun bir süre boyunca böyle bir (gönüllü) birlikte savaştın. Nasıl yapıldığını biliyorsun, savaş operasyonlarının en iyi ve en başarılı şekilde yerine getirilebilmesi için önceden hangi konuların çözüşmesi gerektiğini biliyorsun” dedi.

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, Andrey Troşev’in Rusya Savunma Bakanlığı’nda çalışmadığını söyledi.

PUTİN’DEN ‘WAGNER, SEDOY’UN KOMUTASINA GİRSİN’ ÖNERİSİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kommersant gazetesine verdiği demeçte, ‘silahlı isyan’ ile suçlanan Rus paralı asker grubu Wagner’i yönetmesi için Yevgeniy Prigojin’in yerine Andrey Troşev’i önerdiğini açıklamıştı. Buna göre, Putin, 24 Haziran’da Ukrayna sınırını geçerek Rostov’a giren ve başkent Moskova’ya ilerleyeceğini açıklayan Wagner kurucusu ve lideri Prigojin ve diğer Wagner yetkilileriyle, olaydan beş gün sonra yaptığı görüşmede, kendilerine bir dizi seçenek sunmuş, bu seçeneklerden biri de Wagner’in ‘Sedoy’ yani ‘Gri saç’ olarak bilinen Andrey Troşev’in komutasına girmesi olmuştu.

CNN International’ın aktardığına göre, Putin, Wagner savaşçılarına atıfla, “Hepsi bir yerde toplanıp hizmet vermeye devam edebilirlerdi; onlar için hiçbir şey de değişmezdi. Tüm bu süre içinde gerçek komutanları olan aynı kişi onlara liderlik ederdi” demişti. Kommersant muhabirinin, “Peki, sonra ne oldu?” sorusuna yanıt veren Putin, “Pek çok kişi, ben bunu söylediğimde (onaylar şekilde) başını salladı” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort