Coinbase Müjdeyi Patlattı: Bu Hizmeti ABD Dışında da Verecek!

Coinbase Global Inc. uluslararası borsasında spot kripto ticaretiyle hizmetlerini genişletiyor. Böylece ABD merkezli platformlar hakkında çekinceleri olan kullanıcılara hitap edecek. Bu hamle borsanın küresel genişleme stratejisinin bir parçası olarak geliyor.

Coinbase International hizmetlerini genişletiyor

Kurumsal yatırımcılar artık Coinbase’in uluslararası platformunda USDC paritesinde Bitcoin ve Ethereum ticareti yapma fırsatına sahip. Bu hamle, platformun küresel genişleme stratejisinin bir parçası. Ayrıca, esas olarak düzenleyici belirsizlikler nedeniyle ABD merkezli mekanlar konusunda temkinli hareket edecek kullanıcıları hedefliyor.

Uluslararası platformun odağında öncelikli olarak türev ticareti vardı. Ancak, artık spot ticareti de içeriyor. Böylece, her ikisinin de yan yana çalışmasına olanak tanıyor. Coinbase’in kurumsal ürünler başkanı Greg Tusar’a göre bu ikili yaklaşım, her bir piyasa segmentinin diğerlerini tamamlamasına yardımcı olacak. Bu da derin ve likit bir piyasa sağladığı için çok önemli.

Coinbase, spot piyasaların eklenmesini, sürekli vadeli işlem traderları için sorunsuz ve gelişmiş bir ticaret deneyimi sunmanın bir yolu olarak görüyor. Ayrıca, küresel kullanıcılara ABD dışındaki güvenilir bir spot borsaya daha fazla erişim sağlıyor. Şirket, Coinbase International Exchange’in küresel kripto ekosisteminin temel taşı haline gelmesini ve güven, güvenlik ve kullanıcı dostu olma taahhüdünü sürdürürken endüstri standartlarını yeniden tanımlayan yetenekler sunmasını öngörüyor.

SEC’in borsaya karşı açtığı dava devam ediyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), platformun yasadışı bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu işlettiğini iddia ederek Coinbase’e dava açtığı devam ediyor. Bu yasal işlem, FTX olayı da dahil olmak üzere kripto ile ilgili birkaç çöküşün ardından SEC tarafından yapılan daha geniş bir baskının bir parçası Ancak Coinbase bu iddialara karşı çıkıyor. Borsa, ABD pazarından uzaklaşmayı amaçlayarak Mayıs ayında uluslararası borsasını genişletti. Platform zaman içinde ek tokenlar listelemeyi planlıyor. Ayrıca, likidite arttıkça bireysel yatırımcılara offshore spot trade imkanı sağlamayı hedefliyor. Coinbase, spot ve türev faaliyetlerini aynı yerde barındırmayı işlem hacimlerini artırmanın bir yolu olarak görüyor.

Bu arada SEC, Kraken ve Binance dahil olmak üzere diğer büyük borsalara da dav açtı. Düzenleyici kurum, bu borsaların kayıt yaptırmadan işlem yaptıklarını iddia ediyor. Ayrıca, kayıtsız menkul kıymet ticareti yapmakla suçluyor. Hem Kraken hem de Binance SEC’in iddialarını reddetti. ABD’deki düzenleyici ortam belirsizliğini koruyor. Ayrıca, kripto ile ilgili yasa tasarılarının Kongre’de yavaş ilerlemesi karmaşıklığı artırıyor. Bu arada, kripto piyasası 2022’deki zorluklardan kısmi bir toparlanma yaşadı. Dahası, yatırımcılar önümüzdeki haftalarda ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasını bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x