İhtiyacınız olan minimum günlük C vitamini dozunu almak için neyi, nekadar yemelisiniz?
C vitamini kollajen sentezi için önemlidir, yenilenen ciltte, kistlerde, eklemlerde, bağlarda rol alır, kanın incelmesi sürecinde elastikiyet ve canlılık için gereklidir, diğer duvarlar, bağışıklık koruması için C vitamininin yeterli miktarda olduğunu bilmeniz yeterli. Turunçgiller, kivi, meyveler, biber, lahana turşusu ana C vitamini kaynaklarıdır.
Yeşillerin C vitamini açısından zengin olduğu görülüyor. Ancak bu ürünün sorunu, ürünün yüz gramında C vitamini yerine bulunması ve bu kadar maydanozun herkesin yiyememesidir.
Bu, su içmenize veya yeşillik yemenize gerek olmadığı anlamına gelmez. Gerçekten yediğimiz miktardaki az miktarda askorbik asit dışında, bunu diyetimize eklemenin daha da önemli olduğunu anlamamız gerekiyor.
Bu vitaminin mümkün olduğunca besinlerde muhafaza edilmesi çok önemlidir. C vitamini suda parçalanır; kararsızdır, uygun şekilde saklanmadığında parçalanır. Askorbik asit kolayca oksitlenir. Askorbik asit döküntülerle reaksiyona girdiğinden ürünler metal kaplarda saklanamaz. C vitamini aynı zamanda ışığın infüzyonu ve havadaki nemin artması için de iyi değildir. Güçlü bir antioksidan oluşturmak için yiyecekleri kurutmak, dilimlemek, kapağı açık bir tavada iyice ısıtmak, bitkileri yeniden ısıtmak, bakır veya kirli bir mutfak aleti kullanmak.
Bu nedenle, yemek zamanı geldiği sürece taze, dondurulmuş veya salamura edilmiş çeşitli sebze ve meyvelerin tadını çıkarın.
Gerekli minimum C vitamini dozunu (70 mg) almak için bilmeniz gerekenler:
1. 100 gr lahana, 1 elma, 30 gr siyah frenk üzümü, 1 domates, C vitamini miktarını karıştırın;
2. 40 gr dolmalık biber;
3. 30 gr siyah kuş üzümü;
4. 100 gr karnabahar (buğulanmış);
5. 100 gr portakal.